Aanmelden sponsor

Traditioneel houden we de Uiendag op de laatste donderdag van augustus. Dit jaar zal de Uiendag dus georganiseerd worden op donderdag 29 augustus, locatie proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat.

 

Dit jaar is het thema “Doelgericht kiezen”.

Late plant- en zaaidatum en veel regen kenmerken het groeiseizoen van de uien tot nu toe. Dat dit gevolgen heeft voor de opbrengst is wel duidelijk. Nederland is een belangrijke speler op het gebied van uien in de wereld. We willen graag kwalitatief goede uien blijven leveren. We blijven zoeken naar de optimale manier van uien telen. In eerste instantie denken we misschien al snel dat we alles al geprobeerd hebben, maar het veranderende klimaat (te nat, te droog) maakt het lastiger om een goede opbrengst en kwaliteit te genereren. Voor telers is het hierbij van belang om hun eigen keuzes te maken voor de toekomst.

 

Waar liggen er kansen?

Onderwerpen die aan de orde komen op de Uiendag zijn: tripsbeheersing, druppelirrigatie of beregenen,  andere teeltstrategieën, zoals biostimulanten, andere meststoffen en andere teeltmethoden zoals ruggenteelt en de daarbij behorende bemesting strategieën.  Nieuw dit jaar: de resultaten van 15 verschillende plantuien rassen en de teelt van  winter-zaaiuien. Ook komt er dit jaar een speciaal themaplein over Water.

 

We hopen dat we erin geslaagd zijn om weer een leuk aantal onderwerpen/proeven uit te zoeken, om dit met u en bezoekers te bespreken.

We doen ons best om er weer een informatieve en gezellige dag van te maken, hopelijk met uw steun!

Mogen wij (wederom) uw aanmelding ontvangen?

 

Opgave is ALLEEN mogelijk via onderstaande link!

 

Inschrijfformulier UIKC Uiendag 29 augustus 2024

 

Wij brengen de volgende punten graag onder uw aandacht:

- Het proefveld ligt dit jaar direct achter de boerderij.

- Alle benodigde voorzieningen (zoals stroom, toiletten, catering etc.) zijn aanwezig op de infomarkt. 

- De Uiendag is voor alle aanwezigen (bezoekers, proefveld- en standhouders) te bezoeken.

- Er is een mogelijkheid tot het verlengen van de spuitlicentie onderdeel Teelt. Inschrijving van tevoren op de site is daarbij gewenst.

 

Wij zien uw inschrijving graag tegemoet uiterlijk vrijdag 14 juni a.s.

 

Wilt u, indien deze mail bestemd is voor een andere of meerdere collega’s binnen uw bedrijf, deze doorsturen aub?

 

Wij hebben er zin in, u hopelijk ook! Tot ziens op 29 augustus!

 

Met vriendelijke groet,

 

Luc Remijn namens organisatie UIKC